Goed voorbereid en voordelig de winter door

Goed voorbereid en voordelig de winter door

De winter heeft zijn intrede gedaan. Ga jij op wintersport of blijf je toch liever thuis? Argos geeft je graag een aantal tips om goed voorbereid en voordelig de winter door te komen. Wist je bijvoorbeeld dat een gevarendriehoek in veel Europese landen verplicht is? Wij verklappen ook hoe je het het snelst warm krijgt in je auto…

Veilig, voordelig en zonder zorgen

De beste manier om geld te besparen als je met vrienden en/of familie op pad gaat? Carpoolen! Niet alleen een stuk gezelliger, maar ook een stuk warmer. Ga je lekker een avondje uit of après-skiën, bespreek dan wel even wie de Bob is, zodat jullie ook allemaal weer veilig thuiskomen.

Oké, je hebt je winterse outfit aan, iedereen rijdt gezellig met jou mee, maar hoe zorg je nou dat de eerste kou in de auto zo snel mogelijk weg is? Helaas is het nou eenmaal zo, dat je verwarming pas (optimaal) werkt, wanneer je motor warm is. Dit kun je zien op de temperatuurmeter in je dashboard. Stationair warmdraaien kost je daarnaast vaak onnodig extra brandstof. Kortom: gewoon gaan rijden en zodra je voelt dat er warme lucht uit de ventilator komt kun je de temperatuur omhoog zetten. En van tevoren? Een lekker dikke winterjas aantrekken!

Goed voorbereid en voordelig de winter door

Bespaar jezelf een fikse boete!

Knisperende sneeuw, een heerlijk winterzonnetje en een rode neus van de kou. Kijk je al uit naar jouw wintersportvakantie? Een voordelige manier om op de plaats van bestemming te komen is om met eigen vervoer richting jouw wintersportbestemming te rijden. Vergeet echter niet de volgende zaken om een boete onderweg te voorkomen:

Bespaar jezelf een fikse boete in het buitenland!

Rij je met een skibox of imperiaal? Dan zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden:
• Met een zwaar geladen auto heb je bijvoorbeeld een langere remweg.
• Daarnaast is elk extra gewicht vanzelfsprekend van invloed op het brandstofgebruik.
• Je hebt bovendien meer luchtweerstand, wat ook weer van invloed is op jouw brandstofgebruik.
• Het zwaartepunt van de auto veranderd. Zwaardere bagage kan daarom het beste laag in de auto worden gelegd.
• Tot slot is het verstandig om te kijken of de fabrikant van de skibox een adviessnelheid opgegeven heeft.

Met deze tips ben je deze winter optimaal voorbereid. Nu alleen nog even voordelig tanken bij Argos en je kunt veilig, voordelig en zonder zorgen op weg!

Volg waar wij ons mee bezig houden
Blijf jij ook op de hoogte?

Argos blogberichten
Lees ze hier allemaal

Super Omrijstation Actie – 11 locaties!
maandag 7 september 2020 | 08:53
Argos sluit partnerschap met sc Heerenveen
dinsdag 14 juli 2020 | 12:07