Argos
Over Argos

Over Argos

Argos Brielle avond

Het verhaal van Argos

Argos is een Nederlands tankstation merk, onderdeel van VARO. Argos heeft een netwerk van tankstations, al dan niet met shop, verspreid door heel Nederland. Naast de standaard brandstoffen Euro 95 en Diesel, bieden wij op veel tankstations Blue One 95, autogas en/of aardgas (CNG) aan. Ons uitgangspunt is een hoge kwaliteit brandstof tegen een eerlijke prijs.

Argos groeit
Er zijn op dit moment ruim 150 Argos Tankstations in Nederland. Argos streeft ernaar om in de komende periode haar netwerk verder uit te breiden. Dit doet we niet alleen. Naast eigen locaties beschikt Argos over twee resellers: GP-Groot Brandstoffen en Oliehandel en Van Kessel Olie, die tevens Argos Tankstations exploiteren.

Argos Oil Smeermiddelen

Het loopt gesmeerd met Argos Oil Smeermiddelen!
Argos biedt meer dan 160 verschillende oliën aan, onder de naam Argos Oil. Daarmee heeft Argos een smeermiddel voor vrijwel elke auto, klus en machine, ongeacht in welke sector deze actief is. Argos Oil smeermiddelen zorgen voor minder slijtage, minder stilstand en een langere levensduur. Kortom, met Argos Oil smeermiddelen loopt alles weer gesmeerd!

Bekijk hier het Argos Oil assortiment.

Argos Oil smeermiddelen worden op de markt gebracht door onze twee resellers, namelijk: GP-Groot Brandstoffen en Oliehandel en Van Kessel Olie.

Blue One 95

Blue One 95: voor moderne benzinemotoren
Blue One 95 is een benzine die bestaat uit een mengsel van fossiele brandstoffen en (bio)ethanol. De (bio)ethanol die wordt gebruikt, is een alcohol dat gemaakt wordt uit landbouwgewassen en/of stromen die voortkomen uit een recyclingproces.

Controleer hier of je auto geschikt is voor het gebruik van Blue One 95.

 

LET OP: Blue One 95 kan uitsluitend gebruikt worden door personenauto’s met een benzinemotor, die geschikt is voor het gebruik van E10*.

VARO

Samen sterk: fusie met VARO
Sinds september 2015 is Argos gefuseerd met het Zwitserse bedrijf VARO. De toonaangevende oliemaatschappij VARO is actief op het gebied van raffinage, opslag en distributie van olieproducten.

Samen met VARO bedienen wij de markt in Noordwest-Europa. Dat doen wij op een veilige en efficiënte wijze. Het vertonen van verantwoordelijk gedrag in de gemeenschappen waarin wij actief zijn, is voor ons een absolute prioriteit.

Roger Brown, CEO van VARO: “De fusie brengt twee sterke en complementaire bedrijven bij elkaar om belangrijke downstream activiteiten in Noordwest-Europa te ontplooien. Onze klanten binnen de waardeketen voor brandstoffen zullen hier absoluut van profiteren. Ik kijk er zeer naar uit om de krachten van twee zeer bekwame en ervaren teams te bundelen.

Onze activiteiten
In onze raffinaderijen in Beieren (Duitsland) en Cressier (Zwitserland) destilleren wij benzine, diesel en stookolie uit ruwe olie. Daarna verzorgen wij het transport, de opslag en de distributie van deze producten naar onze klanten in de Benelux, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. Via een groot netwerk van wederverkopers en directe distributiekanalen voorzien wij vervolgens consumenten van benzine, diesel en stookolie.

GP-Groot Brandstoffen en Oliehandel

GP Groot is sinds 1947 actief als leverancier van brandstoffen en smeermiddelen in de zakelijke markt en in de exploitatie van tankstations. Daarnaast is GP Groot actief in inzameling en recycling en infra en engineering. Dagelijks zetten meer dan 750 medewerkers zich in om waar te maken waar GP Groot voor staat: betrouwbare en veelzijdige dienstverlening, met oog en hart voor de omgeving.

GP Groot Brandstoffen en oliehandel

Van Kessel Olie

Van Kessel Olie is een toonaangevende regionale handelsonderneming in brandstoffen en smeermiddelen. Vanuit ons hoofdkantoor te Milheeze (nabij Helmond) leveren wij een zeer uitgebreid assortiment kwaliteitsproducten en diensten voor alle marktsegmenten. Ons werkgebied bestrijkt heel Zuid-Nederland (ruwweg het gebied ten zuiden van de A12 Den Haag – Utrecht – Arnhem).

Van Kessel Olie